Facebook lanceert fotoapp 'Moments' nu ook bij ons

Moments
Foto's sorteren en delen met je vrienden wordt dankzij de app 'Moments' veel gemakkelijker. Vorig jaar bracht Facebook de app al uit in de VS, maar nu kunnen ook wij ervan genieten.

Wanneer gebruikers foto's en video's versturen via Moments, worden ze alleen naar deze app verstuurd en niet op Facebook gedeeld. De app groepeert foto's op basis van datum, wie er op de foto staat, waar de foto is genomen... Op die manier kan je eenvoudig foto's en video's delen met de juiste mensen. Ontvangers die geen Moments hebben, krijgen een melding via Messenger.

Gezichtsherkenning

Je kan Moments gebruiken om foto's te groeperen waarop dezelfde persoon staat. Zo is het eenvoudiger om je steeds maar groeiende aantal foto's te sorteren en te beslissen welke je met wie wil delen. Moments werkt hierbij op een vergelijkbare manier als andere fotoapps.

In de VS worden mensen op foto's automatisch door de app herkend. Maar omdat onze privacywetgeving dat niet toelaat, moeten wij zelf onze vrienden koppelen aan de foto's. Het is ook mogelijk om mensen te koppelen die geen Facebook-account hebben. Je kan dan foto's versturen naar iemand in zijn of haar omgeving.

Sinds 'Moments' in juni vorig jaar werd uitgebracht in de Verenigde Staten, zijn er wereldwijd al 600 miljoen foto's gedeeld via de app.

'Moments' is vanaf vandaag beschikbaar via de App Store en Google Play. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de app.

Moments