Facebook krijgt Turkse boete van 240.000 euro voor bug die foto’s deelde

AP
Facebook moet in Turkije een boete van 1,65 miljoen lira betalen, omgerekend ruim 240.000 euro voor een bug die de privacy van honderdduizenden gebruikers heeft geschonden. De straf is opgelegd door de Turkse privacywaakhond KVKK.

Facebook had in december naar buiten gebracht dat het een fout in de dienst had ontdekt. Tussen 13 en 25 september konden andere applicaties meer foto's van gebruikers zien dan de bedoeling was. Facebook denkt dat bijna 7 miljoen gebruikers zijn getroffen. In Turkije zou het gaan om enkele honderdduizenden mensen. Daarom heeft de KVKK de boete opgelegd.

Facebookgebruikers kunnen andere apps toegang geven tot hun foto's op Facebook. Meestal zien die apps alleen de foto's die mensen op hun tijdlijn hebben gezet. Maar door de 'bug' konden 
zo'n 1.500 apps ook foto's zien op andere plaatsen binnen Facebook, zoals in conceptberichten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    Als je ook al boetes kan krijgen voor een bug dan zou ik als bedrijf geen Turkse versie van mijn software meer produceren en verdelen.