Facebook komt met nieuwe maatregelen tegen cyberpesten

ANP XTRA
Facebook komt met nieuwe maatregelen tegen pesten. Zo kunnen gebruikers gemakkelijker meerdere opmerkingen tegelijk verwijderen of verbergen. 

Ook kunnen anderen, bijvoorbeeld familieleden of vrienden, melding doen van cyberpesten. Het slachtoffer zelf hoeft het dan niet te doen. "Soms voelt het niet prettig om te klagen over iemand die je pest. En in sommige gevallen hebben slachtoffers niet door dat het gebeurt", aldus Facebook.

Facebook werkt ook aan een methode waarmee gebruikers kunnen voorkomen dat mensen kwetsende woorden gebruiken in een discussie.

 Gebruikers kunnen ook 'in beroep' gaan tegen beslissingen. Dat kan als Facebook heeft besloten om niets te doen na een melding en wanneer Facebook een bericht verwijderd heeft. Facebook wil ook strenger optreden tegen aanvallen op publieke figuren.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.