Eindelijk! Zo krijg je nooit meer advertenties op Facebook

shutterstock
Dat de privacyvoorwaarden op Facebook steeds worden aangescherpt, is je ongetwijfeld niet ontgaan. Maar wat wij nog het vervelendste vinden is dat er meteen een advertentie verschijnt op de sociaalnetwerksite, van zodra je nog maar in de buurt komt van eender welke andere website. Op deze simpele manier maak je voor eens en voor altijd een einde aan de advertenties gebaseerd op je eigen surfgedrag.

Stap 1.

Klik op het slotje helemaal rechtsboven op de homepagina. Vervolgens zie je de kop privacy- snelmenu Klik nu onderaan op Zie meer instellingen.

facebook

Stap 2.

Je ziet nu het overzicht Privacyinstellingen en hulpmiddelen. Nu zie je de volgende vragen:

- Wie kan mijn dingen bekijken?
- Wie kan me contacteren?
- Wie kan me opzoeken?

Rechts kan je via de knop bewerken aangeven wie bijvoorbeeld je berichten kan zien. Het verstandigste is om dit niet op iedereen te zetten, maar op vrienden.

Bij Wie kan me opzoeken? Zie je de vraag staan Wil je andere zoekmachines een link laten plaatsen naar je tijdlijn? Klik weer op bewerken en vervolgens druk je op nee.

facebook

Stap 3.

In de menubalk links zie je onderaan onder andere de kopjes Toepassingen, Advertenties en Betalingen staan. Klik op het knopje Advertenties.

facebook

Stap 4.

Je bent nu bij Facebook Advertenties, dat opgedeeld is in drie delen.

- Externe sites
- Advertenties en vrienden
- Advertenties gebaseerd op je gebruik van websites of apps buiten Facebook

Hier kan je de instellingen voor de zogenaamde gepersonaliseerde advertenties aanpassen. Als je niet wil dat Facebook of andere bedrijven gegevens verzamelen en gebruiken die gebaseerd zijn op jouw activiteiten op websites, apparaten of apps buiten Facebook, dan moet je je hier afmelden. Dat doe je door op de in blauwe letters European Digital Advertising Alliance te klikken.

Als je jezelf één keer afmeldt via je smartphone of computer is dat voldoende. Dan wordt deze keuze op alle toestellen waar je mee op Facebook zit toegepast.

facebook

Stap 5.

Nu kom je op de site van Your Online Choices terecht. Selecteer bij je location: Belgium (Flemish).

Klik daarna links in het menu op je advertentievoorkeuren. Scrol op de pagina naar beneden totdat je bij een lijst terecht met daarin een honderd tal verschillende bedrijven. Scrol verder naar beneden totdat er links een pop-up scherm opent met drie opties: Alle bedrijven aanzetten, Alle bedrijven uitzetten en Retry all failed. Klik op de in rood aangegeven knop Alle bedrijven uitzetten.

Dan duurt het een vijftal minuten voor alle bedrijven uitgeschakeld staan. Het kan zijn dat sommige bedrijven blijven aanstaan, druk dan gewoon nog een keer op de rode knop Alle bedrijven uitzetten.

facebook

Stap 6.

Done! Ga nu terug naar je Facebookpagina en je zult zien dat de advertenties allemaal verdwenen zijn.