Een ijskarretje op de dijk, meer heeft Qmusic-presentatrice Marie niet nodig voor een gewéldige Keke Challenge!

(Of misschien ook nog een duwtje buiten beeld)

Qmusic-presentatrice Marie Monballiu doet ook mee aan de Keke Challenge, zij het heel veilig. In plaats van op de openbare weg uit een rijdende auto te stappen om te dansen, gebruikt zij de zeedijk in Oostende. 

Het risico om onder de wielen van een auto te belanden sluit ze verder helemáál uit door als voertuig een ijscofietsje te kiezen. Maar ze steelt toch vooral de show met haar puntgave dansmoves! 

Rage

De challenge is een internetrage waarbij mensen uit een rijdende auto stappen, een dansje doen terwijl de wagen verder bolt en dan terug achter het stuur kruipen. Niet zelden eindigt de 'stunt' met een ongeval, zo is te zien in talrijke internetfilmpjes.

De hype komt overgewaaid uit de VS. Het was komiek Shiggy die als eerste een filmpje postte waarin hij uitstapt uit z'n auto, danst op de tonen van 'In My Feelings' van Drake en dan weer instapt. Snel kreeg hij navolging van onder anderen Will Smith en DJ Khaled.

Ongeval

Dat de uitdaging niet zonder gevaar is, werd al bewezen in Nederland. In Putten, een uurtje ten oosten van Amsterdam, raakte een auto van de baan en knalde tegen een boom terwijl de bestuurder een dansje placeerde. Een andere wagen kon het stuurloze voertuig maar nipt ontwijken.

Strafbaar

De politie in ons land noemt de trend "onverantwoord én strafbaar". "Je moet te allen tijde controle houden over je wagen. Wie uitstapt om te dansen, begaat een hele reeks inbreuken op de wegcode. De rechter kan boetes opleggen tot 2.000 euro." 

rv8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Max Maddy

  kinderlijk kuddegedrag en obverantwoord bezig met het verder aanzwengelen van een gevaarlijke hype. Onnozele mensen.

 • geert vlietinck

  Sommigen zullen nu eenmaal nooit volwassen worden.

 • Philip Claeys

  Virtue signalling heet zoiets in het wereldje van de politieke correctheid: kijk mij eens deugen, ik doe geen gevaarlijke dingen met de auto. Ondertussen maakt ze onrechtstreeks wel reclame voor die zogenaamde Keke challenge waar velen nog nooit over gehoord hadden en nu misschien wel ideeën over krijgen.

 • Rudi De Groof

  Als kind heb ik zo iets dergelijks ook gedaan aan de zee. "Stop is met onnozel doen!" Was de reactie van mijn vader.

 • paul van de velde

  Gewoon achterlijk kuddegedrag maar tja...de mens is nu eenmaal een kuddedier. Allen naar het zuiden....en drie weken later....allen terug naar het noorden.