E-mail Amerikaanse ex-presidenten Bush gehackt

AP
Een hacker heeft ingebroken in de e-mailaccounts van de vroegere Amerikaanse presidenten George H.W. en George W. Bush. Daarbij zijn onder meer foto's buitgemaakt, die op de website The Smoking Gun zijn geplaatst.

De hackers hadden toegang tot foto's van George W. Bush junior die hij naar zijn zus had gestuurd. Op de foto's toonde Bush schilderijen waaraan hij toen aan het werken was. Een van die schilderijen was een zelfportret onder de douche, een ander een zelfportret waar de president met zijn voeten in bad zat. Een andere foto toont vader Bush in het ziekenhuis, waar hij recent meerdere weken verbleef als gevolg van bronchitis. Onder het ontvreemde materiaal bevinden zich ook vertrouwelijke adressenlijsten, telefoonnummers en berichten tussen de familieleden.

Volgens The Smoking Gun, zijn in totaal zes mailboxen gehackt. Waaronder die van Dorothy Bush Koch en die van Jim Nantz, sportverslaggever bij CBS en vriend aan huis bij de familie Bush.Volgens een woordvoerder van de familie-Bush, Jim McGrath, is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.