DNS.be beheert ook .brussels

UNKNOWN
DNS.be is door de Brusselse overheid aangeduid om de internetextensie .brussels te beheren, meldt Data News. Eerder deze week raakte al bekend dat DNS.be de internetextensie .vlaanderen mag beheren.

DNS.be zal het aanvraagdossier voor .brussels indienen bij internetrootbeheerder Icann, en de technische en commerciële exploitatie voor zijn rekening nemen. Het Brussels gewest rest nog tot 12 april om de aanvraag in te dienen. De Brusselse regering zegt dat DNS.be de kosten zal dragen voor de verwerving van de extensie, ongeveer 135.000 euro, en het onderhoud, tussen 500.000 en 1 miljoen euro per jaar. De nieuwe extensie zou het gewest niets kosten.

"Deze beslissing past perfect in de campagne voor city marketing", zegt Brussels minister van Externe Betrekkingen Guy Vanhengel (Open Vld). "We hebben gekozen voor een formule met een concessieovereenkomst, waarbij het Brussels Gewest zelf geen grote bedragen moet investeren en het risico zelf niet moet dragen. Na tien jaar wordt het Gewest eigenaar. De Brusselse instellingen krijgen ook het gebruiksrecht van de internetextensie."

DNS.be is een vzw die in 1999 opgericht werd, en de missie heeft om .be-domeinnamen te registreren, het internet toegankelijker te maken en het gebruik ervan te stimuleren. Volgens de Brusselse regering zal Icann het dossier nog voor eind dit jaar goedkeuren. De eigenlijke exploitatie kan dan starten in 2013.