Exclusief voor abonnees

Dit zijn mensen die wél hun privégegevens beschermen. En daarin heel ver gaan

Foto ter illustratie.
Getty Images Foto ter illustratie.
Veel mensen zeggen privacy belangrijk te vinden, maar klikken tijdens het online winkelen toch op ‘Oké’ zonder de privacyvoorwaarden te lezen. Aan ‘digitariërs’ is deze privacyparadox niet besteed. Wat motiveert de mensen die hun data alleen delen als het echt niet anders kan, en wat leren we van ze?

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gustaaf carpels

  Privacy wat een on zinnig woord in deze wereld Waar je gefilmd word vanaf je de straat op komt Soms zelfs in huis met warmte sensoren via sateliet. Noem nog eens een stad of groot dorp waar er geen camera's hangen al of niet verborgen alle winkels tegenwoordig hebben camera's degene aan de deur buiten registreren ook een deel van de straat Privacy wat een zever

 • Ludo Broeders

  Hier moet ik echt om lachen, als je over straat loopt ergens in de stad word je van alle kanten gefilmd en als je dan een winkel binnen gaat weer van datzelfde, Ga dan met een nikab binnen en ze zullen je niet herkennen. Die piviciewet heeft al meer slechts dan goed gedaan. De advocaten weten er alles van.

 • Ramon Simon

  Ik gebruik Brave browser en duckduckgo. Maar het is moeilijk om alles af te schermen. Ik heb meerder emailadressen, met sommigen log je in op twitter of een youtube omdat je geen andere keuze hebt. Ook al is dit een apart email en onder valse namen dan wordt dit nog gelinkt aan u ip adres. Ook gebruik je een andere pc voor die rommeldingen. Die grote dringen alle privé binnen.