Exclusief voor abonnees

Dit zijn mensen die wél hun privégegevens beschermen. En daarin heel ver gaan

Foto ter illustratie.
Getty Images Foto ter illustratie.
Veel mensen zeggen privacy belangrijk te vinden, maar klikken tijdens het online winkelen toch op ‘Oké’ zonder de privacyvoorwaarden te lezen. Aan ‘digitariërs’ is deze privacyparadox niet besteed. Wat motiveert de mensen die hun data alleen delen als het echt niet anders kan, en wat leren we van ze?

Je hebt 4% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wesley Kenis

  Privacy bestaat al kant niet meer. Kijk gewoon naar de GDPR wetgeving die bedrijven al verplicht om zaken bij te houden....maar dan enkel zegt WAT ze moeten bijhouden envdat "vergeet mij" enkel kan voor niet juridische gegevens....dus mogen ze adressen en dergelijk blijven gebruiken en verkopen. En alle andere data is al verwerkt nog voor je op "weigeren" kan klikken....van zodra je een website bezoekt ben je al bekent via je IP adres!!!!

 • gustaaf carpels

  Privacy wat een on zinnig woord in deze wereld Waar je gefilmd word vanaf je de straat op komt Soms zelfs in huis met warmte sensoren via sateliet. Noem nog eens een stad of groot dorp waar er geen camera's hangen al of niet verborgen alle winkels tegenwoordig hebben camera's degene aan de deur buiten registreren ook een deel van de straat Privacy wat een zever

 • Ludo Broeders

  Hier moet ik echt om lachen, als je over straat loopt ergens in de stad word je van alle kanten gefilmd en als je dan een winkel binnen gaat weer van datzelfde, Ga dan met een nikab binnen en ze zullen je niet herkennen. Die piviciewet heeft al meer slechts dan goed gedaan. De advocaten weten er alles van.

 • Ramon Simon

  Ik gebruik Brave browser en duckduckgo. Maar het is moeilijk om alles af te schermen. Ik heb meerder emailadressen, met sommigen log je in op twitter of een youtube omdat je geen andere keuze hebt. Ook al is dit een apart email en onder valse namen dan wordt dit nog gelinkt aan u ip adres. Ook gebruik je een andere pc voor die rommeldingen. Die grote dringen alle privé binnen.