Deze website toont waar je films en series legaal kan streamen

film.nl
Omdat te veel mensen nog films en series illegaal bekijken, heeft de Nederlandse entertainmentvereniging NVPI een zoekmachine ontworpen die je toont waar je legaal kan streamen. "Veel mensen kijken nog illegaal, omdat ze het legale aanbod niet kunnen vinden. Daarom zijn ze genoodzaakt illegale producten als Popcorn Time te gebruiken." Film.nl is een mooi en legaal alternatief.

Om misverstanden te vermijden willen we toch even verduidelijken dat de zoekmachine geen gratis films en series aanbiedt. Het gaat om links naar legale diensten als Netflix, iTunes en bol.com waar je voor de content betaalt. De website biedt je een overzicht, zodat je zelf niet meer moet zoeken.

"Filmproducenten, distributeurs, omroepen, online aanbieders en andere belanghebbenden zijn samengekomen om Film.nl mogelijk te maken", zegt Jaap Bruijnen van Filmdistributeurs Nederland. "Film.nl is gratis, heeft een gidsfunctie, er wordt niet op geadverteerd en men kan er geen films en series streamen of downloaden,"

NVPI werkte een jaar aan de zoekmachine. Het aantal films en series wordt voortdurend uitgebreid. Op termijn wil NVPI de database uitbreiden tot 15.000 à 20.000 films en series.

Er is ook een app voor Android en iOS beschikbaar.