De donkere hoeken van het internet belicht: kaart toont alle cyberaanvallen in de wereld in real-time

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Van pijl en boog tot conventionele wapens tot 'Weapons of Mass Destruction' en nu 'Weapons of Mass Disruption'. De cyberstrijd is ingezet en gaat ongenadig voort. De fascinerende map van Norse Corp toont alle cyberaanvallen over heel de wereld in real-time: cybercriminaliteit gevisualiseerd in een intrigerende kaart.

Gaande van IS die gegevens van de Amerikaanse veiligheidsdiensten in handen probeert te krijgen over Noord-Koreaanse cyberaanvallen tot aanvallen van professionele hackingorganisaties of onbekende nerds die mensen willen jennen of oplichten vanuit hun donkere kamertje (of in het beste geval mistoestanden willen blootleggen); Cybercriminaliteit is hip en happening.

In de hoop de virtuele strijd te beteugelen, heeft Norse Corporation deze kaart gecreëerd. Het toont alle cyberaanvallen wereldwijd in real-time. Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van 8 miljoen sensoren in een gigantisch netwerk, gaande van Apple-laptops tot bankautomaten.

En dat allemaal om zoveel mogelijk data over de cyberaanvallers te bemachtigen, om preëmptief aanvallen in de kiem te kunnen smoren. "We geloven dat je minstens even agressief en ondernemend moet zijn als je digitale tegenstanders om ze te kunnen verslaan", aldus Norse Corp op hun website.

Bekijk hier de live-versie. Het ziet er momenteel uit alsof de Verenigde Staten letterlijk een gigantische draaischijf van cyberaanvallen zijn, en dat is ook zo - zowel aan de uitgaande als aan de inkomende zijde. China doet duidelijk ook zijn best.

http://map.norsecorp.com/
http://map.norsecorp.com/
http://map.norsecorp.com/
http://map.norsecorp.com/
http://map.norsecorp.com/