Danielle verdiende met haar idee in 1 etmaal 1 miljoen op Vrijgezellendag

Danielle Di Pilla kon haar geitenmelkzeep zelfs aan Hugh Jackman showen.
rv Danielle Di Pilla kon haar geitenmelkzeep zelfs aan Hugh Jackman showen.
Een lumineus idee kan opbrengen. Danielle Di Pilla uit Melbourne weet er alles over. Met haar specifieke natuurlijke zeepformule scoort de Australische enorm. In China verkocht ze zelfs op 24 uur tijd voor 1 miljoen AUD (zo'n 700.000 euro) van haar producten.

Danielle Di Pilla werkte als apotheekster en zocht beroepshalve vijf jaar geleden naar een geschikt product voor haar klanten met een droge, jeukerige huid, zoals mensen met eczema of psoriasis. "Er was geen natuurlijk product waar ik tevreden over was en dat ik kon aanraden aan mensen met een gevoelige huid", zegt ze aan news.com.au. Haar zoektocht bracht haar bij geitenmelk als basisingrediënt voor een nieuwe zeep. "Geitenmelk heeft therapeutische kwaliteiten en heeft ongeveer hetzelfde PH-niveau als de menselijke huid."

De oorspronkelijke zeep - met geitenmelk van een boerderij in Traralgon - werd al snel uitgebreid tot zeven geuren, én er kwamen douchegels, lotions, crèmes, shampoo en conditioner bij. Een heel gamma van inmiddels meer dan veertig Goat-producten, die een schot in de roos bleken te zijn.

Op de Chinese Vrijgezellendag van 11 november, die gepaard gaat met een van de grootste online shoppingevents ter wereld, verkocht Di Pilla dit jaar meer dan 350.000 Goat-producten via de website Tmall van China's e-commerce-gigant Alibaba. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar en goed voor een omzet van maar liefst 1 miljoen Australische dollar.

Het is als buitenlands bedrijf niet altijd makkelijk om in te breken in de Chinese markt, maar het lukte Di Pilla via Chemist Warehouse, dat in Australië exclusief haar Goat-marchandise aan de man brengt. Goat is binnen Chemist Warehouse een van de topverkopers tijdens Alibaba's online handelsfestijn.

Zes familieleden werken inmiddels in het nog niet doorverkochte privébedrijf van Di Pilla. "Het begon met een idee dat vorm kreeg. Je ontwikkelt er daarna een passie voor, naarmate je feedback van de klanten krijgt over de voordelen. Dat inspireert je en moedigt je aan", besluit Di Pilla.

De geitenboerderij in Traralgon in de Australische deelstaat Victoria.
rv De geitenboerderij in Traralgon in de Australische deelstaat Victoria.