Clouddiensten stuwen Microsoft vooruit

Het logo van Microsoft met op de achtergrond een aantal wolken.
REUTERS Het logo van Microsoft met op de achtergrond een aantal wolken.
Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw goede zaken gedaan met zijn clouddiensten. Het techconcern spreekt zelf van recordresultaten voor het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

Microsoft krikte zijn totale opbrengsten op met 12 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 33,7 miljard dollar. Daarmee overtrof het bedrijf de gemiddelde verwachting van analisten. De groei was voor een groot deel te danken aan de omzet uit clouddiensten die met 39 procent toenamen. 

Daarmee zijn de activiteiten goed voor ongeveer een derde van de totale omzet van Microsoft. De nettowinst steeg al met al tot 13,2 miljard dollar, waar in dezelfde periode een jaar eerder 8,9 miljard dollar onder de streep overbleef.

Afhankelijkheid van Windows neemt af

Sinds Satya Nadella in 2014 het roer overnam van Microsoft richt het bedrijf zich meer op cloud-gebaseerde diensten, terwijl de afhankelijkheid van bijvoorbeeld besturingssysteem Windows afneemt. 

Mede door het succes van die strategie is Microsoft de laatste tijd weer het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld. De beurswaarde bedraagt meer dan 1.000 miljard dollar.

Microsoft-CEO Satya Nadella.
REUTERS Microsoft-CEO Satya Nadella.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.