Chinezen ruziën over 'veilige' router voor zwangere vrouwen

THINKSTOCK
De Chinese bedrijven Qihoo 360 en Xiaomi ruziën over routers, meldt South China Morning Post. Qihoo 360 claimt een router voor draadloos internet te hebben ontwikkeld die veilig is voor zwangere vrouwen. Gebruikers met een kindje op komst kunnen het signaal minder sterk maken zodat ze veilig kunnen internetten. Xiaomi beticht de concurrent ervan mensen onnodig bang te maken.

Bij de presentatie van de P1 wifi-router zei CEO Zhou Hongyi van Qihoo 360 dat het apparaat speciaal gemaakt is voor zwangere vrouwen en mensen die bang zijn voor straling van draadloze apparatuur. Op de router zit een speciale knop die het signaal zwakker maakt.

Bangmakerij
Xiaomi moet erg lachen om de feature en beschuldigt Qihoo 360 van bangmakerij. Een professor van de universiteit van Hongkong valt Xiaomi bij. Volgens William Cheung Sing-wai is de straling van draadloze routers te verwaarlozen. "Zwangere vrouwen kunnen gewoon gebruik maken van draadloze routers, zonder zichzelf of hun ongeboren kind bloot te stellen aan een gevaarlijke hoeveelheid straling."

Zhong laat het er echter niet bij zitten. "We zullen weleens zien wie er het meeste verstand heeft van draadloze routers. Wij of Xiamo", zegt hij tegen South China Morning Post.