CEO Mobistar: "We werken aan internet in de trein"

BELGA
"We zullen binnenkort een aankondiging doen op het gebied van mobiel internet in de trein." Dat heeft Jean-Marc Harion, CEO van telecombedrijf Mobistar, gezegd in de marge van de presentatie van de halfjaarresultaten. Hoewel de NMBS al aankondigde de mogelijkheid van internet in de treinen te bestuderen, gaat het mogelijk niet om de nationale spoorwegmaatschappij. Hogesnelheidstreinoperator Thalys is immers ook bezig om zijn wifi-aanbod aan boord te hervormen.

Trein
"Mobistar werkt aan de connectiviteit in de treinen", aldus Mobistar-woordvoerder Jean-Pascal Bouillon. Mobistar noch Thalys wilde een samenwerking vandaag bevestigen.

Taxi
Met treinen zou Mobistar niet aan zijn proefstuk toe zijn voor internet in bewegende ruimtes. De telecomoperator werkt bijvoorbeeld sinds oktober 2014 met de Brusselse taxi-onderneming Taxis Verts, waarbij "in pilootfase" mobiel internet aangeboden wordt in de voertuigen.

Tram
In de lente van 2014 ging Mobistar ook een samenwerking aan met openbaarvervoermaatschappij De Lijn, waarbij er mobiel internet aangeboden wordt in een honderdtal trams.