Britse politicus blundert met pikante foto op Whatsapp

Mohammad Maroof zetelt voor de linkse Labour-partij in de gemeenteraad van de stad Sheffield.
Sheffield City Council Mohammad Maroof zetelt voor de linkse Labour-partij in de gemeenteraad van de stad Sheffield.
Een Britse politicus die een toplessfoto van een vrouw stuurde naar een groep moeders, is op non-actief gesteld. Raadslid Mohammad Maroof uit Sheffield wilde via berichtendienst WhatsApp een filmpje delen met de organisatie Mums United, maar klikte naar eigen zeggen per ongeluk de pikante afbeelding aan.

Maroof stelt dat hij eigenlijk een video had willen sturen van de oprichter van Mums United, bericht de BBC. Zij diende op dat moment een petitie in over steekpartijen in het gebied. “Ik klikte per ongeluk op de verkeerde foto”, verzucht het raadslid. “Zodra ik dat ontdekte, vroeg ik of ze de foto wilden verwijderen.”

De WhatsApp-blunder zorgt in de Noord-Engelse grootstad voor enige commotie. Een lid van de groep, die anoniem wil blijven, zegt dat het incident “echt schandelijk”was. De voorzitter van de raad noemt het fotovoorval  “zeer ernstig”. Maroof blijft geschorst tot de kwestie is uitgezocht.

Het geplaagde raadslid van Labour heeft excuses aangeboden. Hij zegt volgens de Britse omroep dat hij de WhatsApp-groep juist heeft bedacht om de positie van vrouwen te versterken. De toplessfoto zou hem eerder door iemand zijn toegestuurd en automatisch zijn opgeslagen op de telefoon.

ANP XTRA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick bockstael

  raf janssens kent duidelijk niet veel van smartphones en berichtenapps... Whatsapp slaat inderdaad de foto's die je ontvangt automatisch op in je foto-album van je telefoon, tenzij je dit verandert in de instellingen van Whatsapp.

 • Marcus Camps

  Eigenlijk wordt het toch stilaan tijd dat iets wat je verzonden hebt nog altijd binnen een zelf ingestelde tijd kan annuleren. Het zou veel ellende besparen en niet alleen voor een politicus die af en toe van de grond moet.

 • raf janssens

  Foto werd zonder zijn medeweten automatisch opgeslagen op zijn smartphone??? En als we dat niet geloven maakt hij ons iets anders wijs. Toch maar even mijn GSM checken?

 • Dave Broes

  awel ja zo een foto toegestuurd krijgen en delen gebeurde nu net hetzelfde met Hugh Heffner ...

 • piet devlieger

  Is dat nu zo'n drama ? Wat een kleine kinderen zijn dat toch.