Bitcoin na lange opmars fors omlaag: prijs weer rond 7.000 dollar

REUTERS
De waarde van de bitcoin ging vandaag fors omlaag. De belangrijkste en grootste cryptomunt was de afgelopen maand juist bezig met een flinke opmars en zag zijn prijs dit jaar verdubbelen.

Een duidelijke reden voor de waardestijging van de afgelopen tijd was er niet. Zowel positief als negatief nieuws had weinig invloed op de prijs. 

Bitcoin verloor aanvankelijk ongeveer 14 procent van zijn waarde. Binnen enkele minuten werd er een groot aandeel aan bitcoins verkocht, waardoor de prijs terugzakte tot 6.200 dollar. Daarna steeg de crypto weer naar zo’n 7.000 dollar. 

In het kielzog van de bitcoin gingen ook veel andere cryptomunten, die eveneens bezig waren aan een opmars, omlaag. De meeste cryptovaluta verloren tussen de 5 en 10 procent. 

Daling na flinke stijging

De daling van bitcoin lijkt een correctie op de stijging die de cryptomunt de afgelopen weken doormaakte. In korte tijd steeg de prijs met zo’n 3.000 dollar. Begin dit jaar was één bitcoin ‘nog maar’ 3.500 dollar waard.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Verbeeck

    Je kan ook argumenteren dat bitcoin stabiel is, maar dat andere munten aan waarde verliezen tegenover btc.

  • Pieter Vandewoestyne

    Beste Thomas Vandevelde, De bitcoin is een hype geworden met reden. Het is digitaal, vrij van inflatie, specifiek ontworpen om te stijgen in waarde, open-source, betrouwbaar en je kan er instant transacties mee doen van gelijk welke grootte naar gelijk welk land ter wereld en dat allemaal zonder een derde partij (zoals een bank). En een vrouw, kind, drugs, wapen or orgaan kopen gaat trouwens veel gemakkelijker met cash geld dan met bitcoin.

  • Thomas Vandevelde

    Niet meer dan normal. De bitcoin is een hype geworden die door influencers gepromoot werd. Zij kopen aan lage prijs, zorgen voor een hype en verkopen hun currency voor een tienvoud. De financiliele sector en overheden staan niet te springen voor dit betaalmiddel aangezien men een anti money laundering beleid voert. Deze currency is namelijk zeer populair op het tornetwerk waar men vrouwen, kinderen, drugs, wapens, organen, etc kan kopen