Bitcoin is nu al 80 procent minder waard dan een jaar geleden

ANP XTRA
Cryptomunt bitcoin verloor weer stevig aan waarde. Met een koers rond de 3.400 dollar per stuk is nu sprake van het laagste prijsniveau sinds september vorig jaar. Ook andere digitale munten werden weer een stuk goedkoper. Volgens gegevens van Coinmarketcap.com verloren de munten sinds het begin van dit jaar samen bijna 730 miljard dollar aan waarde.

De nieuwe tik komt op het moment dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC bekendmaakte pas eind februari te beslissen over de goedkeuring voor een zogeheten indextracker (ETF) voor digitale munten van fintechbedrijf SolidX Partners en vermogensbeheerder Eck Associates. Eerder zou de SEC nog voor de jaarwisseling een besluit nemen.

Het uitblijven van reguliere institutionele goedkeuring vormt naast zorgen over veiligheid en regelgevingen het grootste struikelblok voor investeerders in digitale munten. Bitcoin, qua marktwaarde nog altijd de grootste crypto, is nu 80 procent minder waard in vergelijking met de piek een jaar geleden.

Bekijk ook:
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • HUGO COOLSAET

  De grootste oplichterij aller tijden. En de wetgever keek er naar en deed niets. Nu, gebakken lucht kopen is nu ook niet direct een teken van intelligent denken. Winst komt niet uit de hemel gevallen maar is altijd op de kap van een verliezende partij, die ook op winst uit was.

 • Edmond Dantès

  Bitcoin = de moderne versie van de tulpenbol.

 • Johannes Martens

  Hoe zou de Nederlandse man zich nu voelen die een jaar geleden alles, tot zelfs zijn huis, verkocht, en de opbrengsten ervan heeft omgezet naar bitcoins? ik denk niet dat hij goed slaapt 's nachts....

 • pol van de velde

  Het is en blijft een piramidespel waar de uitvinders de winst binnenhalen.

 • De Waen Luc

  Elise Van Dammeklopt gedeeltelijk,,dat bijgedrukt geld bestaat wel, bitcoin niet, het is kraakbare, steelbare code,,zoals recent vaak gebeurde