Binnenkort kan je al je geschiedenis van Facebook wissen

Mark Zuckerberg op de jaarlijkse Facebookconventie F8
AFP Mark Zuckerberg op de jaarlijkse Facebookconventie F8
Straks is het mogelijk om alle door Facebook verzamelde data van je account te wissen. Dat kondigde Mark Zuckerberg gisteravond aan.

Binnenkort lanceert Facebook een nieuwe functie ‘Clear History’ die je toelaat om al je Facebookgeschiedenis te wissen. Je kan de functie vergelijken met de optie in je webbrowser waarmee je je browsergeschiedenis en cache kan wissen, zo schrijft Zuckerberg in een Facebookpost.

“Eens deze update online is, kunnen gebruikers de informatie zien van de apps en websites waarmee ze via Facebook communiceerden. Die informatie kunnen ze wissen van hun account”, zegt Zuckerberg. Het gaat bijvoorbeeld om de like-knoppen op websites en in apps.

Minder vlekkeloze gebruikservaring

Wie zijn geschiedenis wist met ‘Clear History’ zal het wel moeten stellen met een minder vlekkeloze gebruikservaring, zo waarschuwde Zuckerberg nog. “Je Facebook zal niet meer zo goed werken doordat het systeem opnieuw je interesses en voorkeuren moet leren.”




15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Yannik Samoy

    Pasceline Dubois, inderdaad maar je dient ze wel één voor één te verwijderen, wat na enkele jaren een pak werk is.

  • Yannik Samoy

    Eigenaardig dat Facebook nu pas, na meer dan een decennium, de mogelijkheid krijgt om de geschiedenis te wissen. Beter laat dan nooit.

  • Joske Martens

    Het begint al bij de aankoop van een gsm, Facebook, amazon, proximus enz. zijn als app. geïnstalleerd en niet te verwijderen, wie wil er nu die rommel van al die apps.

  • Frank De Witte

    Beste optie: gewoon GEEN facebook hebben. Als de mensen iets kwijt willen moeten ze mij maar bellen om het te zeggen. Zo simpel kan het zijn.

  • mich lee

    rik pieters, die gezichtsherkenning staat bij mij af. Je kan dat perfect zelf in je instellingen aanpassen. Net zoals niemand je kan taggen, of iets op je tijdslijn kan plaatsen zonder jouw toestemming. Als iemand mij wil taggen krijg ik het bericht. Als ik dat niet wil komt de tag er niet en wordt ik zelfs geblurred op de betreffende foto indien gewenst.