Belg googelde Kim Kardashian het vaakst

Kim Kardashian.
REUTERS Kim Kardashian.
Zoekgigant Google heeft de populairste zoektermen van 2014 bekendgemaakt. De Belg ging het voorbije jaar het vaakst op zoek naar Kim Kardashian, gevolgd door Jeroen Meus en Stromae.

Als je puur naar de populairste zoektermen kijkt, stond 2014 vooral in het teken van overlijdens en voetbal. Dat blijkt uit het jaaroverzicht volgens Google. In het lijstje van meest opgezochte overleden beroemdheden in België staat acteur Robin Williams bovenaan. Gorki-frontman Luc De Vos komt op een derde plaats. Ook Philip Seymour Hoffman, Peaches Geldof en Joan Rivers staan in de top 10.

De meest opgezochte persoonlijkheid in België is Kim Kardashian, gevolgd door Jeroen Meus en Stromae. Hij was in 2013 al de snelst stijgende persoonlijkheid in België, en ook in 2014 bleef hij boomen. Verder staan onder meer Justin Bieber, Miley Cyrus, Selena Gomez en Rihanna in de lijst van meest gegoogelde persoonlijkheden. Opvallend is ook de Fransman Dieudonné, die het afgelopen jaar vaak van zich liet spreken, op een 9de plaats.

Voetbal en verkiezingen

In 2014 vond ook het WK voetbal plaats, en dat was ook te merken op Google. Het WK voetbal is de meest gezochte gebeurtenis in 2014,
en in het lijstje van snelst stijgende Belgische persoonlijkheden prijken ook verscheidene voetballers. Vooral Dries Mertens, Thorgan Hazard, Divock Origi en Marouane Fellaini werden opgezocht.

Ook WK-babe Axelle Despiegelaere werd duchtig gegoogeld. Zij staat op de vierde plaats bij de snelst stijgende Belgische persoonlijkheden.

De 'moeder aller verkiezingen' kon de Belgen maar matig boeien, zo blijkt. Na het WK voetbal zijn de meest gezochte gebeurtenissen het ongeval van Formule 1-piloot Michael Schumacher, de gelekte naaktfoto's van Jennifer Lawrence, het overlijden van Robin Williams, het conflict in Oekraïne, het lekken van de relatie van president Hollande met Julie Gayet, en dan pas op een zevende plaats de verkiezingen.

Ook op Google is N-VA-voorzitter Bart De Wever de populairste politicus, gevolgd door het controversiële ex-Kamerlid Laurent Louis en Maggie De Block. Ook de overleden Jean-Luc Dehaene werd vaak opgezocht.