Bajesklant Denny E. verkoopt iPhones maar levert ze nooit

Het justitiepaleis van Hasselt.
belga Het justitiepaleis van Hasselt.
Een 35-jarige man uit Lommel, die momenteel in de gevangenis van Hasselt zit, stond woensdag in de Hasseltse correctionele rechtbank terecht wegens informaticabedrog, internetoplichting en diefstal. De openbare aanklager vroeg een effectieve celstraf van 30 maanden en een geldboete van 1.200 euro voor de man, die al een rijk gevuld strafregister heeft. De uitspraak van de Hasseltse strafrechter volgt op 1 maart.

De dertiger pleegde de feiten tussen april 2015 en eind oktober 2016. Op websites voor de verkoop van tweedehands spullen bood hij goederen te koop aan. Hij verkocht zogezegd iPhones, oude munten, spelletjes voor Playstation spelconsoles, parfum en schoenen. Mensen die geïnteresseerd waren gaven hem er geld voor, maar kregen de aangekochte goederen nooit in handen. Het geld stak Denny E. echter wel op zak. Van sommige gedupeerden wist hij via kredietkaartfraude geld van hun rekening te halen.

Hij moest zich ook verantwoorden voor twee fietsdiefstallen en het stelen van geld uit de opengebroken lockers op zijn vroegere werkplek. Een gedupeerde gaf beklaagde, zijn achterneef, onderdak, maar ook daar nam hij een laptop, iPod, Playstation en tv mee.

In het verleden was hij al tot 18 maanden cel veroordeeld. De man zei dat hij aan cannabis en speed verslaafd was, maar nu op de drugsvrije afdeling in de gevangenis aan zijn probleem werkt. De verdediging vroeg een straf met uitstel.