Arne Vanhaecke gaat in Australië vier maanden gitaar spelen op straat voor eerste online serie op HLN.be

Een gitaar, camera en proper ondergoed. Meer heeft Arne Vanhaecke niet nodig om aan zijn avontuur 'Down Under' te beginnen.
Pieter-Jan Luyten Een gitaar, camera en proper ondergoed. Meer heeft Arne Vanhaecke niet nodig om aan zijn avontuur 'Down Under' te beginnen.
Arne Vanhaecke (29) kennen we van Qmusic, VTM Kzoom en 'Zo is er maar één'. Met zijn nieuwe cd droomt Arne - artiestennaam Low Budget Jet Set - ervan om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Daarom gaat hij op tournee, naar Australië. Hoe hij het ervan afbrengt, kan je vanaf september hier op hln.be volgen in onze eerste online serie: 'Arne Down Under'.

In 2008 won Arne de talentenjacht van Radio 2 'Schrijf er maar één'. Zijn liedje 'Luisje' was een radiohit. Nadien zagen we hem in het laatste seizoen van 'Zo is er maar één' op VRT. Een Nederlandstalig album volgde. Nu gaat Arne Engelstalig. Met zijn tour wil Arne bewijzen dat je niet beroemd of rijk hoeft te zijn om je dromen waar te maken. Met een gitaar en een overdosis passie trekt hij naar Australië om er te reizen, te spelen en mensen te ontmoeten. Vier maanden lang trekt Arne er rond. Low budget. En hij houdt speciaal voor onze site een vlog bij.

Busken
"Het liefst wat ik doe is busken, gewoon met de gitaar op straat spelen", zegt Arne. "Je plekje verdienen met je muziek. En op die manier ontmoet je fantastische mensen. Het opent je wereld. Mijn vriendin gunt me vier maanden om mijn ding te doen en in die periode hoop ik heel Australië te doorkruisen. Ik wil het maximum uit mijn reis halen. Ik neem een paar propere onderbroeken mee, een gitaar en héél veel goesting."

Emotionele rollercoaster

Maak je klaar voor een emotionele rollercoaster in een fantastisch decor. Gaat Arne doorbreken? Wie kruist zijn pad? En hoe zit het met de heimwee? Naast zijn muzikale avonturen blijft hij via Skype in contact met het thuisfront, wij volgen alles mee via de vlog.

Arne gaat ook op zoek naar Vlamingen in Australië, om er te couchsurfen of hun verhalen te registreren. En ook grootse gebeurtenissen bij de Aussies krijgen een verslag op zijn vlog. Verwacht je dus aan beelden van het eerste vuurwerk van 2018 bij onze onderburen, via livestream. Arne staat op de eerste rij.

Vandaag doet Arne ook bij 'Plage Préférée' op Radio 2 zijn plannen uit de doeken.

Wil je Arne tips geven? Of ken je mensen down under: arne@hln.be