Apple lanceert opleiding 'Iedereen kan programmeren' ook in België

Reuters
Apple lanceert zijn programmeeropleiding 'Iedereen kan programmeren' nu ook in Europa. Zeventig hogescholen en universiteiten uit zestien Europese landen zullen de cursus aanbieden. België is een van de landen, maar het is nog niet duidelijk welke onderwijsinstellingen deelnemen. In de Verenigde Staten bestaat de opleiding al sinds mei.

Apple biedt een cursus van een jaar aan, waarin studenten apps leren ontwikkelen met Swift. Dat is de programmeertaal die Apple in 2014 heeft gelanceerd, maar die inmiddels als "open source" gratis beschikbaar is voor iedereen. Onder meer populaire apps van Airbnb, Kayak, TripAdvisor, en Yelp zijn met Swift gemaakt.

Apple-CEO Tim Cook, die het project vrijdag kwam voorstellen in het Britse Harlow, zegt dat niet gevreesd moet worden dat de opleiding te dicht bij de commerciële belangen van Apple aanleunt. "We hebben het initiatief van in het begin samen met leraren ontwikkeld", zegt hij. Docenten kunnen de inhoud bovendien zelf aanpassen volgens hun noden. "We nemen de rol op ons van moderator. Leraars en studenten zijn hier het belangrijkst."
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank Jorissen

    Compleet van de pot gerukt. Niet iederéén kan programmeren, écht niet. En al helemaal niet wanneer het gaat over robuuste, bedrijfsbeheer en gebruiksvriendelijke software

  • Marc Wouters

    Les 1: schaf een Mac aan. Allicht.

  • Eric De landtsheer

    ik durf niet naar het prijskaartje te vragen