Antipedofielenwebsite speelt kat en muis met overheid

Burgemeester Sonja Claes kondigt juridische stappen aan tegen de site.
UNKNOWN Burgemeester Sonja Claes kondigt juridische stappen aan tegen de site.

Het federaal parket heeft voor de tweede keer op een week tijd een domeinnaam laten blokkeren waarop zelfverklaarde pedofielenjagers namen van al dan niet vermeende Belgische pedoseksuelen vrijgeven. Enkele uren later hadden de initiatiefnemers al een nieuw internetadres gevonden.
 
Enkele weken geleden registreerde de Nederlandse zelfverklaarde pedojager Chris Hölskens de domeinnaam www.gevaarinmijnwijk.com. De website omschrijft de Limburgse gemeente Heusden-Zolder als "pedodorp" en schildert burgemeester Sonja Claes en justitieminister Stefaan De Clerck af als "pedovrienden". Beide politici kondigden al juridische stappen aan tegen de site. Hölskens zegt dat de website in de VS gemaakt wordt en dat zijn domeinnaam enkel naar de site doorverwijst.
 
Afgelopen vrijdag liet het federaal parket de domeinnaam blokkeren. Acht uur later echter kon de site alweer bereikt worden via www.gevaarinmijnwijk.eu. Ook die domeinnaam is nu op last van het federaal parket verwijderd. Hölskens laat weten dat www.gevaarinmijnwijk.org intussen al actief is. (belga/svm)