Android-apps en twitteraccount Sky gehackt

ANP
Hackers van het Syrische Elektronische Leger zouden een aantal Android-apps en het twitteraccount van het Britse televisienetwerk Sky hebben gehackt. Sky laat weten aan nieuwswebsite CNET dat onder meer de apps Sky Go, Sky News en Sky Sports News om deze reden uit Google Play zijn gehaald.

Voordat de apps werden verwijderd, had de hackersgroep de logo's van de apps vervangen door het eigen logo. "Het Syrische Elektronische Leger was hier", viel te lezen in de omschrijving van de apps. De hackers lijken de iOS-apps links te hebben laten liggen. Het is niet de eerste aanval van de beweging.

Ook het twitteraccount werd gehackt. Een tweet van het Sky Help Team, waarin mensen wordt geadviseerd om hun apps te verwijderen, was dan ook niet afkomstig van het bedrijf zelf. "We zijn een onderzoek begonnen en als we meer informatie hebben, laten we het weten", zegt een Sky-woordvoerster.

Het Syrische Elektronische Leger, dat banden zou hebben met de Syrische president Bashar al-Assad, heeft al eerder van zich laten horen. In de afgelopen maanden eiste de organisatie hacks van sociale media-accounts van The Onion, Associated Press, NPR, CBS, The Guardian en de BBC op.