Amazon onderzoekt mogelijke verkoop van bedrijfsgeheimen door medewerkers

Jeff Bezos, CEO van Amazon. Zijn bedrijf laat weten dat iedereen die de regels overtreedt, bestraft wordt.
Photo News Jeff Bezos, CEO van Amazon. Zijn bedrijf laat weten dat iedereen die de regels overtreedt, bestraft wordt.
Amazon doet onderzoek naar mogelijke verkoop van bedrijfsgeheimen door medewerkers. Zij zouden tegen betaling vertrouwelijke gegevens over bijvoorbeeld zoekopdrachten en aankopen hebben doorgespeeld aan onafhankelijke verkopers op de webwinkel. Ook zouden de verkopers slechte recensies kunnen laten verwijderen.

Zakenkrant Wall Street Journal onthulde die praktijken zondag. Amazon zou in mei een eerste onderzoek zijn begonnen na meldingen uit China. Tussenpersonen daar gebruiken de chatapp WeChat om in contact te komen met Amazon-medewerkers. Als ze informatie krijgen, kunnen ze die doorverkopen aan handelaren.

Amazon bevestigt het onderzoek. "We houden onze medewerkers aan hoge ethische standaarden. Iedereen die onze regels overtreedt, wordt bestraft, bijvoorbeeld met ontslag en aangifte. We tolereren misbruik van onze systemen niet", aldus het bedrijf. Ook verkopers die vertrouwelijke informatie hebben gekocht, kunnen van het platform worden verwijderd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    "We houden onze medewerkers aan hoge ethische standaarden". Slik. Maar hij overwoog wel ooit om werknemers in kooien te plaatsen. En nam zelfs een patent op het idee.