Alexander De Croo lanceert "Tournée Digitale"

BELGA
Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) heeft het startschot gegeven van "Tournée Digitale". De Croo en de belangrijkste werkgeversorganisaties willen aan de hand van zeven interactieve infoavonden, verspreid over heel België, zelstandige ondernemers warm maken voor e-commerce. Het West-Vlaamse Kortrijk kwam als eerste aan de beurt.

"Tournée Digitale" past binnen "Digital Belgium", een actieplan dat de digitale langetermijnvisie voor ons land schetst en dat ook vertaalt in duidelijk ambities. "Met een scherpe strategie en een volgehouden inspanning moet het mogelijk zijn dat België tegen 2020 de digitale top drie haalt van de Europese Digital Economy and Society Index", klinkt het. Elektronische handel, kortweg e-commerce, is aan een opmars bezig in België, zowel bij consumenten als ondernemers, maar op Europees niveau hinkt België nog steeds achterop.

Workshops
Met "Tournée Digitale" wil minister De Croo ondernemers warm maken voor e-commerce aan de hand van lokale voorbeelden en concrete tips. Opzet is om met infosessies en workshops kmo's te informeren en sensibiliseren over de groeimogelijkheden die de digitale economie biedt.

Kansen
"De groeimogelijkheden voor de digitale economie in België zijn groot. Ik wil onze ondernemers overtuigen dat ze aan klanten en omzet kunnen winnen door digitaal te gaan. Digitalisering gaat niet alleen over technische applicaties, maar ook over het aanpassen van het bedrijfsmodel. Onze bedrijven en zelfstandigen mogen de digitale trein niet missen. Dit gaat over hoe ondernemers opportuniteiten kunnen grijpen, en mogelijke bedreigingen kunnen vermijden", sprak De Croo in Kortrijk.

Later volgen nog sessies in Aalst, Gent, Mechelen, Brussel, Luik en Hasselt. Dit initiatief krijgt ook de ondersteuning van een reeks andere partners zoals Gouden Gids, Google, Innovation Boulevard en Feweb. Werkgeversorganisaties VBO, UCM, Unizo, UWE en Voka zorgden mee voor het initiatief.

Digitalisering gaat niet alleen over technische applicaties, maar ook over het aanpassen van het bedrijfsmodel

Alexander De Croo (Open Vld)
PHOTO_NEWS