39 Waalse gemeenten zitten nog zonder 4G

In België zijn er nog 39 gemeenten waar geen 4G beschikbaar is en waar slecht mobiel bereik is. Ze liggen allemaal in Wallonië.
REUTERS In België zijn er nog 39 gemeenten waar geen 4G beschikbaar is en waar slecht mobiel bereik is. Ze liggen allemaal in Wallonië.
In België zijn er nog 39 gemeenten waar geen 4G beschikbaar is en waar slecht mobiel bereik is. Ze liggen allemaal in Wallonië, zo bericht L'Avenir vandaag op basis van gegevens van cdH. 

In de 39 gemeenten - 14 in Luxemburg, 14 in Namen, 9 in Luik en 2 in Henegouwen - wonen in totaal 220.000 mensen. Het Waalse parlementslid Dimitri Fourny (cdH) zal vandaag een resolutie indienen om 4G-dekking uit te breiden naar alle gemeenten en het mobiele bereik overal te garanderen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jack Vandenhende

  In die 39 Waalse gemeenten is er geen 4G , omdat de ps daar aan de macht is , en het meeste beschikbare geld , in de ps kas verdwijnt .

 • rik lagrou

  @ mr bogaerd telenet heeft daar geen toestemming zelfs ook Brussel niet /operatoren kijken naar winst mogelijkheden Maar zou kunnen via kerktorens opgelost maar mag niet van overheid die wel 4 g eist

 • chris delanghe

  dan is het daar wel veel gezonder om te wonen. 4G is een echte microgolf. De opvolger wordt echt een gigantisch gezondheidsrisico al zeggen alle providers dat er uiteraard geen gezondheidsprobleem is. De studies die zij aandragen zijn immers door hen betaald, en ook de politiek verdient hier gigantische bedragen aan.

 • Fredien Vandervekens

  Nogal raar om een gemeente/dorp zonder 4G als "achtergesteld" te gaan benoemen. Wat is er "vooruitstrevend" aan een "stad mét 4G" ? Dat is nu net de volkse leefbaarheid in een "4G-loos" dorp. Wallonië of niet.

 • guy perain

  Tja...en dan... Dat is toch alleen maar goed om alles weer wat duurder te maken!!