30 miljoen gebruikers overspelsite Ashley Madison in kaart gebracht

Tecnilógica
Nadat eerder de identiteit van alle Ashley Madison-gebruikers werd bekendgemaakt, heeft een bedrijf de tijd genomen om ze in kaart te brengen. Een softwarebedrijf construeerde een interactieve kaart die ondertussen viraal gaat.

Tecnilógica, een bedrijf uit Madrid, deed er acht uur over, maar de Ashley Madison-wereldkaart mag er zijn. De kaart, 'Malfideleco' genoemd (Esperanto voor ontrouw), geeft informatie over gebruikers per stad en de geslachtsratio.

De kaart kan niet gebruikt worden om gebruikers te identificeren. Het bedrijf spaart dus de gebruikers en verbergt gevoelige informatie zoals namen, adressen en e-mailadressen.

'Malfideleco' leert ons dat in Europa en Amerika vooral mannen gebruikmaken van de site. In India en de Filippijnen hebben vooral vrouwen een profiel.

In België zien we veel activiteit in Brussel. Het valt ook op dat Vlaanderen merkbaar meer accounts heeft dan Wallonië.

De 'overspelkaart' is inmiddels viraal gegaan. Volgens CEO Jorge Gutiérrez is dat niet echt een verrassing: "Seks verkoopt en verboden seks verkoopt duidelijk nog beter", zegt Gutiérrez. "Het lokale aspect en de visualisatie maken het nog aantrekkelijker."