"Witte Huis wil onderzoek naar Facebook en Google"

AFP
Het Witte Huis werkt aan een besluit om onderzoek te laten doen naar mogelijke overtreding van de mededingingsregels door grote socialemediabedrijven als Google en Facebook. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ontwerp voor het besluit van president Donald Trump.

In het stuk staat dat Amerikaanse kartelautorieten grondig zouden moeten gaan onderzoeken of de ondernemingen zich wel aan de wet houden. Maar het proces lijkt zich nog in een vroeg stadium te bevinden. Volgens een anonieme medewerker van het Witte Huis moet het document eerst nog langs allemaal andere overheidsinstellingen. Officieel laat de overheid vrijwel niets los.

Het is al langer bekend dat Trump moeite heeft met bepaalde beeldvorming op sociale media. In augustus klaagde hij nog op Twitter dat sociale media zich discriminerend zouden opstellen tegen Republikeinen en conservatieven in de Verenigde Staten, wiens mening daarom niet goed gehoord zou kunnen worden. Google heeft nog niet gereageerd en Facebook weigerde om commentaar te geven.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Van Den Bergh

  Alles stelt hij in het werk om de aandacht weg te leiden van zijn persoon.

 • Gerard Braeckmans

  @ Dirk Van Dessel; "in een land waar Free Speech in de breedste betekenis van het woord grondwettelijk gegarandeerd is". Zelfs de media zou Trump graag aan banden leggen, beste!

 • Luc vanessa

  hij zou beter een onderzoek naar zijn eigen maffia praktijken bevelen ! de grootste leugenaar van de USA en omstreken !

 • ivan de ridder

  @Dirk Van Dessel, en Trump wil de algehele persvrijheid de kop indrukken, enkel positief nieuws over zijne opperste hoogheid mag gepubliceerd worden terwijl hijzelf een waterval aan leugens verspreidt, misschien dat daar dan ook eens onderzoek moet naar gebeuren ? Politiek-correct, de woorden die als redmiddel fungeren voor de simpelen van geesten.

 • Walter Lippens

  Alweer een terechte beslissing van Trump. De beste VS president ooit.