"Twitterhackers konden privéberichten Geert Wilders inkijken"

De Nederlandse politicus Geert Wilders werd het slachtoffer van hackers.
ANP De Nederlandse politicus Geert Wilders werd het slachtoffer van hackers.
De hackers die vorige week de Twitteraccounts van prominenten hebben gekaapt, konden bij de privéberichten van 36 accounts, waaronder vermoedelijk dat van de Nederlandse PVV-leider Geert Wilders. Dat meldt Twitter donderdag in een nieuwe update over het onderzoek naar de hack.

De cyberaanvallers probeerden de accounts van 130 mensen te hacken. De daders konden onder andere de telefoonnummers en e-mailadressen inzien, maar geen wachtwoorden die in het verleden zijn gebruikt. 

Bij 45 accounts lukte het ze om het wachtwoord te resetten, in te loggen en tweets te versturen, waaronder bij die van de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden en zakenmensen als Bill Gates en Elon Musk.

Daarnaast zijn bij 36 accounts de privéberichten bekeken, waaronder die van "een verkozen politicus in Nederland", aldus Twitter. Volgens ANP is dat vermoedelijk het account van Geert Wilders, dat ook tijdens de hack werd overgenomen. Twitter meldt dat dat de enige (oud-)politicus is geweest bij wie dat is gelukt.

De hackers die vorige week de Twitteraccounts van prominenten hebben gekaapt, konden bij de privéberichten van 36 accounts, waaronder vermoedelijk dat van PVV-leider Geert Wilders. Dat meldt Twitter in een nieuwe update over het onderzoek naar de hack.
EPA De hackers die vorige week de Twitteraccounts van prominenten hebben gekaapt, konden bij de privéberichten van 36 accounts, waaronder vermoedelijk dat van PVV-leider Geert Wilders. Dat meldt Twitter in een nieuwe update over het onderzoek naar de hack.