"Twitter werkt aan betaalde dienst op abonnementsbasis"

Shutterstock
Twitter werkt achter de schermen aan een platform op abonnementsbasis. Daarbij zouden gebruikers moeten betalen voor bepaalde diensten. Het plan heeft de codenaam Gryphon, blijkt uit een lijst met vacatures die door het technologiebedrijf werd gepost.

Twitter onthulde verder weinig details over het nieuwe platform. Wel zegt het bedrijf dat bij de ontwikkeling wordt samengewerkt met de teams van Payments en Twitter.com.

Twitter is al langer op zoek naar mogelijkheden om minder afhankelijk te worden van inkomsten uit advertenties. Die zijn nu goed voor meer dan 80 procent van de omzet. Door de coronacrisis haken steeds meer adverteerders af, wat de inkomsten van de onderneming duidelijk raakt. 

Aandeel scoort

In het slotkwartaal van 2019 lagen advertentie-inkomsten 12 procent boven het niveau van een jaar eerder. In het eerste kwartaal van dit jaar lagen ze nagenoeg gelijk aan de eerste maanden van 2019.

Beleggers op Wall Street konden het nieuws wel waarderen. Het aandeel Twitter noteerde in de middaghandel bijna 7 procent hoger. Het verbod op TikTok, dat door de Verenigde Staten overwogen wordt, speelt hier vermoedelijk ook een rol.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • JF Detrazegnies

    Dan stapt iedereen gewoon over op het alternatief "Parler". Ook gedoe met censuur. Katie Hopkins zit daar ook. Evenals Tommy Robinson.

  • Baldr VanHoek

    Kwestie van tijd om een gratis concurrent te zien opduiken. Democratie: zich uiten is betalen.