"Tijd om Facebook-monopolie te doorbreken"

REUTERS
De monopoliepositie van Facebook op het gebied van sociaalnetwerksites moet doorbroken worden. Een groep organisaties spant samen om de Amerikaanse toezichthouder FTC te bewegen een einde te maken aan de machtspositie van het bedrijf.

Volgens de groep die zichzelf Freedom From Facebook noemt, bestaande uit verschillende belangenorganisaties, is het zaak dat de alleenheerschappij van Facebook verdwijnt en dat de concurrentie wordt hersteld. Dat kan onder meer door het weer afsplitsen van diensten als WhatsApp, Instagram en Messenger, zegt de organisatie in een verklaring.

De klagers roepen ook om toepassingen die communicatie tussen concurrerende netwerken mogelijk maakt. Ook zouden privacyregels verscherpt moeten worden om daarmee gebruikers meer controle te geven over het al dan niet verzamelen en gebruiken van persoonlijke informatie door sociale mediabedrijven.

Deelnemers aan Freedom From Facebook zijn onder meer The Open Markets Institute, Citizens Against Monopoly, Demand Progress en MPower Change.
11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jean West

  Veel kritiek op Facebook van iedereen maar child focus gaat er wel mee samenwerken begrijp dat maar.

 • Norbert Corten

  Als je FB wil gebruiken dan moet je die regels maar aanvaarden,anders geen account nemen simpel toch. Niets is gratis en alles heeft zijn prijs,en privacy bestaat dat nog wel in dit digitaal tijdperk,hoe naïef kan men zijn.

 • RENE LENAERTS

  Nog meer van dat? Rampzalig!

 • Erik Desloover

  FB allang opgezegd , probleem opgelost

 • Peter Buyck

  Handig... elk groepje zit op Facebook. Wat als inderdaad Facebook ontmanteld wordt en de ene groep bij Facebook, de andere op een ander kanaal bvb Whatsapp, ... Ik ben te volgen via dit kanaal, jij via dat andere kanaal en de trainer op nog een ander kanaal... En dan spreken over privacy... 3 platformen die onze privacy kunnen schenden...