“Streamingdienst van Apple vanaf november op komst voor 9,99 dollar per maand”

AFP
Apple zou van plan zijn zijn eigen streamingdienst Apple TV+ in november uit te brengen. De wereldwijde release zou dan beginnen met aanvankelijk een paar films en series. Dat zeggen bronnen binnen het techbedrijf tegen Bloomberg.

Apple TV+ wordt een betaalde dienst om films en series te streamen. De dienst werd eerder dit jaar onder andere in aanwezigheid van Oprah Winfrey aangekondigd. Naast een bestaand aanbod van films en series maakt Apple ook eigen content. 

De dienst gaat waarschijnlijk 9,99 dollar kosten, al is het niet bekend of de prijs in ons land ook tien euro wordt of dat die hoger of lager uitvalt. Er wordt in elk geval nu nog niet gesproken over mogelijke combinatieabonnementen met bijvoorbeeld Apple Music of News+. Volgens Bloomberg komt er ook een gratis proefperiode.

D
e bronnen van Bloomberg zeggen dat Apple TV+ in 150 landen worden uitgerold. Dat zijn er ruim de helft méér dan aanvankelijk werd gezegd, toen Apple nog sprak over honderd landen. België en Nederland worden niet specifiek genoemd als landen, maar met zo’n aantal lijkt het aannemelijk dat de dienst ook hier uitkomt. De Benelux staat ook op de lijst van regio's waar nieuwe Apple-apparaten als eerst uitkomen.

Strategie

Volgens Bloomberg zou Apple verschillende strategieën overwegen om shows uit te brengen. Daarbij zouden zij de eerste drie afleveringen van sommige programma’s direct beschikbaar maken, en daarna wekelijks een nieuw programma uitbrengen. Dat is een hybride vorm van hoe veel streamingdiensten nu werken; Netflix brengt de meeste shows in één keer volledig uit, maar andere diensten zoals HBO wachten telkens een week met het uitbrengen van nieuwe afleveringen.

Apple heeft een flink 
aantal namen weten te strikken voor de streamingdienst. Zo gaat regisseur Steven Spielberg een serie maken, maakt Oprah Winfrey een aantal documentaires en komen de Sesamstraat-karakters naar de streamingdienst. Meer informatie wordt verwacht in september, wanneer Apple - vermoedelijk - ook de nieuwe iPhones zal aankondigen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Tichmann

  Fantastisch, het is een fijn cadeautje om aan iemand te geven, voor zijn verjaardag of Kerstfeest.

 • Cletus Clint

  Als ze verstandig waren en ze geven alle Appelmannen een gratis abonnement voor een jaar zijn ze direct gelanceerd... maar bij Apple is de hebzucht altijd groter dan het verstand en daarom zijn ze blijven steken en hebben ze de markt niet veroverd. Gelukkig maar.

 • Filip Francois

  Zijn allemaal ergens wel goeie oplossingen, hangt ervan af wat je wil... behalve die van teleslet dan, die is vies, vuil en smerig en kost veel teveel voor wat je krijgt. Telenet heeft onlangs de functie om te casten van je telefoon naar tv toestellen met ingebouwde chromecast geblokkeerd!!!

 • Alexa Grieken

  Nee dank u, met Netflix en Disney+ zie ik geen enkele reden om er nog een dienst bij te nemen.

 • Ramon Simon

  Het concept van een kabelmaatschappij die dan verschillende zenders aanbied voor 1 prijs is nog steeds het beste. Mensen trappen in die val en zo gaat er een hele wereld aan u voorbij, tenzij je betaald. Netflix, Amzazon Prime, Apple tv, binnenkort Disney, in de VS zijn er nog andere dacht zoals HBO, en dan hier exclusieve bij Telenet en Proximus bovenop u kabelabonnement. Goedkoper?