Ga naar de mobiele website
^ Top

'Stoere' YouTubers breken in Brussels museum in, maar het blijkt doorgestoken kaart

YouTube
Vlogger Achterklap heeft weer van zich laten horen. Vanmorgen postte Ergin Arslanbas uit Heusden-Zolder een video op YouTube waarin te zien was hoe hij zich met kameraad Unagize liet insluiten in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel, om er de nacht door te brengen tussen de skeletten van dinosaurussen. Stiekem, zo klonk het, maar dat blijkt volgens het museum niet zo te zijn: "We waren op de hoogte."

Het filmpje werd opgenomen in de nacht van vrijdag op zaterdag en deze morgen online gezet. En daar pikte het al heel wat views op. "Het is een half uur voor sluiting", klinkt het in het begin van de video. "We gaan ons hier verstoppen en proberen hier te overnachten." (lees hieronder verder)

Vervolgens gaan ze binnen en zoeken ze de ideale plek om zich te verschansen. Het wordt een toilet voor mensen met een beperking. Na anderhalf uur komen ze tevoorschijn en gaan ze op ontdekking door het gebouw. Ze besluiten hun tent op te zetten in een zaal vol skeletten van dino's. Bewaking komen ze nergens tegen. Na hun nachtelijke avontuur, besluiten ze ook nog wat te slapen.

Licht
Op het einde van het filmpje spring het licht aan in het museum, waarop de nachtbrakers het op een lopen zetten. "Waarschijnlijk wisten ze dat wij er waren. Vermoedelijk zijn ze erg verdraagzaam geweest en lieten ze het zo. Nochtans kan je hiervoor een celstraf van 5 jaar en een boete van 5.000 euro krijgen. We hebben echter nog niets gehoord van hen of van de politie."

Vlogger Ergin Arslanbas.
YouTube Vlogger Ergin Arslanbas.

Intussen liet het museum wél van zich horen en blijkbaar gebeurde het insluiten toch niet zo stiekem als de vloggers suggereerden. Het museum verklaart dat het op de hoogte was van de 'inbraak' en zijn toestemming verleende. "Het was eigenlijk een publiciteitsstunt die we samen opzetten met de vloggers en Hasbro, het bedrijf dat Monopoly uitgeeft", aldus communicatieverantwoordelijke Yannick Siebens.

Vrijdag stelde Hasbro drie nieuwe pionnen voor van Monopoly en daarbij was ook een T-Rex. Om die in de kijker te zetten werd de stunt met de twee vloggers bedacht. "Voor alle duidelijkheid: we wisten er dus van", aldus Siebens. "Het is absoluut niet zo dat de beveiliging van ons museum 's nachts te wensen overlaat."

Copycats
En voor mogelijke copycats heeft ze maar één boodschap: probeer het niet na te doen. "Dit was een ludieke stunt", klinkt het. "Wie probeert om dit na te doen zal gerechtelijk vervolgd worden."

Het volledige filmpje kan je hier bekijken.

Meer over7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter Gijselaar

  Het was zou nep als zijzelf.

 • Curd Wuestenberg

  Zoals de meeste van die sensatiefilmpjes die we tot vervelens toe voorgeschoteld krijgen. Waar is de tijd dat mensen al die aandacht niet nodig hadden om zich goed te voelen?

 • Marc Geerts

  Ohhh wat is dat stoer. Daar kan ik de volgende nacht niet van slapen van zulke wonderstraffe kinderstreken. Hopelijk steken ze die debielen ze eens 2 dagen in een grot met een massa vleermuizen. Bruine sporen gegarandeerd in hun broek.

 • Imre Carpels

  Het haalt het nieuws wel he ;)

 • Sacha Van der Putten

  Fred en Renzo hebben ongetwijfeld een supersaai leven

Meld een bug