Ga naar de mobiele website
^ Top

"Sorry dat ik jullie tijd verspild heb": man die wachtwoordregels bedacht biedt zijn excuses aan

thinkstock
We worstelen er allemaal mee: de moeilijke regels die ons opleggen dat een wachtwoord uit minstens zes tekens moet bestaan, inclusief een hoofdletter, kleine letter, cijfer én een symbool. De man die de regels jaren geleden bedacht heeft, verklaart nu dat ze eigenlijk nutteloos zijn en biedt zijn excuses aan in The Wall Street Journal.

Voormalig manager van het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST), Bill Burr, geeft toe dat hij eigenlijk helemaal niet veel wist over wachtwoorden en veilig surfen toen hij in 2003 de regels publiceerde.

De nu 72-jaar oude man wil graag zijn excuses aanbieden omdat hij jarenlang tijd verspild heeft van internetgebruikers. Intussen is immers gebleken dat de regels nutteloos zijn, aangezien korte wachtwoorden met moeilijke tekens veel eenvoudiger te kraken zijn dan wachtwoorden die bestaan uit één lange, eenvoudige zin. Vijftien jaar geleden was er echter nog maar weinig geweten over wachtwoorden en veiligheid online, terwijl er intussen heel veel studies naar gebeurd zijn.

Bill heeft niet enkel spijt, maar schaamt zich ook voor zijn regels. En hij is niet de enige die in de prille begintijd van het internet met ideeën op de proppen kwam waar nu met spijt op teruggekeken wordt. Ook de uitvinder van de pop-up advertenties en de bedenker van de dubbele schuine streep aan het begin van een webadres hebben al eerder hun spijt geuit over hun uitvindingen.

De uitvinder van de nutteloze en moeilijke regels biedt zijn excuses aan.
Glzmodo De uitvinder van de nutteloze en moeilijke regels biedt zijn excuses aan.3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Den John

    Elke app/website kiest die regels zelf hoor, er zijn geen vaste regels, enkel richtlijnen

  • Bart Spruyt

    Inderdaad, beter een wachtwoord van 20 letters (samenhangsel van woorden), maar veel forms beperken je tot een wachtwoordlengte van vaak 13 karakters.

  • Jakke Troost

    Kan ik daar schadevergoeding voor krijgen ?

Meld een bug