"Snel een gmail-adres aanmaken": Google markeert noodoplossing voor ambtenaren als spam

Een Gmail-account, foto uit 2008.
ANP XTRA Een Gmail-account, foto uit 2008.
Google heeft duizenden ambtenaren in de Amerikaanse stad Baltimore geblokkeerd. 

De systemen van die stad in de brede omgeving van Washington DC werden in mei besmet met ransomware. E-mailaccounts en betalingsdiensten van de stad lagen plat. Om toch bereikbaar te zijn voor burgers, maakte stadsambtenaren snel Gmail-accounts aan. Google zag dat, dacht dat het spam was en blokkeerde de accounts.

Toen Google ontdekte wat er aan de hand was, werd de blokkade opgeheven. "Onze geautomatiseerde beveiliging schakelde de accounts uit vanwege het massale aanmaken van meerdere Gmail-accounts vanuit hetzelfde netwerk”, legde Google uit aan de nieuwssite Boingboing.

Ongeveer tienduizend gemeentecomputers in Baltimore zijn getroffen. De mensen achter de ransomware eisen tienduizenden euro's in bitcoins aan losgeld. Baltimore weigert te betalen. Inwoners kunnen voorlopig geen belastingen en boetes betalen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • karel van zand

    Toch John... als niemand betaalt, stopt dit vanzelf want dan brengt het niet meer op... t is juist door te betalen dat deze hackers verder doen....

  • John Stahl

    Die onnozelaars liggen al meer dan 10 dagen plat en weigeren 100.000dollar te betalen. Dat moet hun al zeker het tienvoudige gekost hebben. De belastingsbetaler zal wel opdraaien voor de schade. 1 keer raden welke partij daar aan de macht is.