"Sneaky Hat-trend op Facebook is pedo-paradijs"

UNKNOWN

Een nieuwe rage op Facebook en andere sociaalnetwerksites waarbij tieners meer dan halfnaakte foto's van zichzelf als profielfoto posten, doet cyber veiligheidsexperten steigeren. Zij bestempelen dit als een "pedo-paradijs". Bij de trend, die met de term 'sneaky hat' door het cyberleven gaat, fotograferen tieners zichzelf zo goed als naakt met alleen een hoed om hun geslachtsdelen af te schermen. De rage zou zijn oorsprong kennen in een middelbare school in het Australische Queensland.

Google Afbeeldingen
Volgens Susan Mclean, oprichtster van Cyber Safety Solutions, ontstaat er dankzij 'sneaky hat' een soort hemel op aarde voor pedofielen. Wie meewerkt aan de rage, riskeert volgens haar een aanklacht wegens kinderporno. Bovendien denkt ze dat de foto's de carrières van de jongeren in kwestie zullen fnuiken. "Dit gaat verder dan wat op het eerste gezicht onschuldig plezier lijkt. Wat mensen niet lijken te beseffen, is dat een groot deel van de foto's op Facebook in Google Afbeeldingen worden opgenomen. En dan is het permanent. Je kan niet even Google bellen en zeggen dat je je foto terug wil. Niet meteen handig als je later moet gaan solliciteren."

Dertien te jong
Voor kinderpsycholoog Michael Carr-Gregg bewijst de trend dat Australië gefaald heeft op vlak van sensibilisering rond de gevaren van het internet. "Je hebt het onvolwassen brein van tieners en de hedendaagse technologie. Combineer die twee factoren en je krijgt dit soort gedrag, met alle gevolgen vandien voor de toekomst van deze jongeren." Volgens Carr-Gregg is het nodig de leeftijd waarop kinderen Facebook mogen gebruiken, te herzien. "Dertien is duidelijk nog te jong. Zeker als ze niet gecontroleerd of geadviseerd worden over de gevaren ervan." (odbs)

UNKNOWN
 Wat mensen niet lijken te beseffen, is dat een groot deel van de foto's op Facebook in Google Afbeeldingen worden opgenomen. En dan is het permanent.  
Susan Mclean, oprichtster van Cyber Safety Solutions.
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN