'Sickhouse': de eerste film die met Snapchat is gemaakt

Een film maken 2.0: scriptschrijver en regisseur Hannah Macpherson heeft in slechts vijf draaidagen met de social media-app Snapchat een horrorfilm gemaakt. Met Snapchat maak je video's van maximaal tien seconden. De gebundelde beelden gaan leiden tot de eerste speelfilm die ooit gemaakt is voor mobiele telefoon: 'Sickhouse'.

Andrea Russett en Sean O'Donnell, die door miljoenen mensen worden gevolgd op social media, zijn de hoofdrolspelers. Tussen 29 april en 3 mei acteerden ze voor de (mobiele) camera, wat allemaal live te volgen was via het Snapchat-account van Russett. Die beelden zijn nu verdwenen, omdat snaps automatisch na 24 uur worden gedeletet. Wel hebben geïnteresseerde volgers al veel scènes van de horrorfilm gezien. De snaps werden miljoenen keren bekeken.

Bos
De film gaat over een groep vrienden die naar het bos gaat om het mysterie rond een huis, Sickhouse, te ontrafelen. Het is één van de unieke projecten van Indigenous Media. Mede-oprichter Jake Avnet legt in een interview met Mashable de keuzes uit. "Snapchat heeft een enorm bereik en tot nu toe heeft niemand ooit geprobeerd om een lang verhaal te vertellen, dus we wilden de uitdaging graag aangaan."

Avnet hoopt dat dergelijke projecten voor herhaling vatbaar zijn en ook geld gaan opleveren. "Jonger publiek gaat niet naar de bioscoop en kijkt geen tv. Ze kijken online naar YouTube en Snapchat. Als het publiek daar is, waarom moeten ze dan ergens heen om een film of show te bekijken?"

Tekst gaat verder onder video.

Indigenous Media

Live
Hoofdrolspeelster Andrea Russett geeft in bovenstaande video op YouTube uitleg over Sickhouse. "Mijn favoriete gedeelte van dit project was hoe jullie uiteindelijk de puzzelstukjes in elkaar zagen vallen en beseften dat jullie live naar een horrorfilm op Snapchat keken."

De opnames worden met extra beeldmateriaal dat niet op Snapchat verscheen gemonteerd tot een speelfilm. Die is op 1 juni te zien op Vimeo.com, tegen betaling van 5,22 euro.