"Nieuwe YouTube-dienst gaat kinderen beschermen tegen ongeschikte video's"

Veel video's lijken geschikt voor kinderen, maar zijn dat absoluut niet.
rv Veel video's lijken geschikt voor kinderen, maar zijn dat absoluut niet.
YouTube begint een nieuwe service die moet vermijden dat kinderen ongeschikte video's te zien krijgen. De variant van de YouTube Kids-app moet alleen filmpjes aanbieden die goedgekeurd worden door medewerkers, vernam BuzzFeed.

De gewone Kids-app zou wel blijven bestaan. Die bepaalt met behulp van een algoritme welke content voor jonge kinderen geschikt is, met als risico dat veel te veel kindonvriendelijke video's door de mazen glippen. Jonge kijkers krijgen zo filmpjes te zien met complottheorieën, geweld en grof taalgebruik. YouTube is al langer aan het werk om deze tak van zijn videosite op te schonen.

De optie om alleen goedgekeurde video's te laten tonen, zou in de komende weken uitgerold kunnen worden, aldus de bron van BuzzFeed. YouTube reageert alleen met de mededeling dat het nooit commentaar levert op speculatie en geruchten, maar dat het altijd werkt aan het verbeteren van het platform.

Meer weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen?
Ga naar Tweakers.net



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.