'Netflix' voor boekenliefhebbers: onbeperkt lezen voor vast bedrag per maand

THINKSTOCK
Sinds streamingdiensten als Spotify en Netflix het consumentengedrag grondig door elkaar geschud hebben, springen heel wat andere bedrijven op dezelfde kar. De Nederlandse boekenwinkel Bruno werkt aan een app waar gebruikers voor enkele euro's onbeperkt boeken kunnen verslinden. Zet u schrap voor een weekendje binge-reading.

De Nederlanders halen hun mosterd niet alleen bij Netflix en Spotify. In de Verenigde Staten sprongen ze snel op de streaming-kar. Oyster startte al in 2013 met de online boekendienst. Maar het grote probleem is nog steeds de bestsellers online krijgen. De grote uitgeverijen kijken vrij sceptisch naar de digitale evoluties.

"Terwijl hier en daar beperkte abonnementen opduiken en lange termijn-aankondigingen van zogenoemde All you can read-concepten worden gedaan, hebben wij in stilte gewerkt aan de ontwikkeling van ons eigen platform", klinkt het in een persmededeling van Bruno.

Correcte prijs
Bruno heeft nog geen prijs op de abonnementen geplakt. Ze willen een eerst testfase met een controlegroep afwachten. Ze hammeren er wel op dat auteurs en uitgeverijen een degelijke vergoeding moeten krijgen. Daar zullen ze dan ook rekening mee houden met de prijsbepaling. 

Hoeveel boeken Bruno wil aanbieden in de app is nog niet duidelijk. Het succes ligt er natuurlijk in om ook de bestsellers van dit moment aan te bieden zodat je geen saaie filmbibliotheek krijgt zoals Netflix in België.