"Jack is back": DSK kondigt in eerste tweet comeback aan

BELGA
Dominique Strauss-Kahn (66) maakte gisteren een merkwaardig debuut op sociale media. "Jack is back", schreef de voormalige IMF-directeur op Twitter. Wat daaronder juist verstaan dient te worden, is een vraagteken. De mysterieuze boodschap lokte in ieder geval veel nieuwsgierigen. Na één dag stond de teller van DSK's nieuwe Twitterprofiel al op 26.000 volgers.

Precies 10 dagen geleden werd Strauss-Kahn door de correctionele rechtbank van Lille vrijgesproken voor zijn aandeel in het proces rond seksfeestjes. Na vier jaar genageld aan de publieke schandpaal en drie afgewezen aanklachten voor seksueel misbruik, leeft DSK nu op vrije voet. En dat mag blijkbaar geweten zijn. Op Twitter kondigde hij een tweede fase in zijn leven en carrière aan met de niet mis te verstane woorden: "Hello Twitter! Jack is back".

Over hoe die comeback van DSK eruit zal zien, liet hij niets los. Dat hij een nieuwe politieke carrière zou ambiëren is eerder onwaarschijnlijk, gezien zijn hoge leeftijd. Ook over de mysterieuze 'Jack' waarover hij het heeft in zijn tweet, werd druk gespeculeerd in buitenlandse media. De meesten waren het erover eens dat hij daarmee verwees naar Jack Bauer, de held in de Amerikaanse actiereeks '24', die ook ongeschonden uit verschillende schandalen weet te komen.

Zijn eerste tweet kon in ieder geval op veel belangstelling rekenen. DSK's Twitterpagina haalde in één uur tijd 3000 volgers.