'Heartbleed bug': wijzig deze paswoorden meteen

THINKSTOCK
Hoewel er nog niets geweten is over de werkelijke schade, wordt de 'Heartbleed bug' nu al een van de grootste beveiligingsrisico's genoemd die het internet ooit gekend heeft. Facebook, Gmail, Dropbox en Soundcloud zijn maar enkele van de populaire websites die blootgesteld zijn. U kan uw gegevens op deze sites beschermen door uw paswoord te wijzigen, blijkt uit een rondvraag van de techsite Mashable.

Meer dan twee jaar lang werden miljoenen paswoorden en kredietkaartnummers op populaire websites mogelijk blootgesteld. Het gaat om sites die u dagelijks gebruikt, zoals Gmail en Facebook. Mashable deed een rondvraag en publiceerde vandaag een lijst van websites die al dan niet zijn aangetast. 

Enkele daarvan hebben hun servers al geüpdatet. Voor deze sites kan u best zo snel mogelijk uw paswoord wijzigen. Dat is geen garantie dat uw informatie nog niet werd gelekt, maar er is geen indicatie dat hackers voor vorige week van de bug op de hoogte waren.

Bij websites of online diensten waar het probleem nog niet is aangepakt, heeft het geen zin uw paswoord te wijzigen - uw informatie zal nog steeds blootgesteld zijn.

De volledige lijst vindt u hieronder.