"Geen paniek, wifi-straling is lager dan gsm-straling"

De Lijn wil in de herst van start gaan met 'wifitrams' in Gent.
PHOTO_NEWS De Lijn wil in de herst van start gaan met 'wifitrams' in Gent.
De straling van wifi is lager dan de stralingen die van een gsm uitgaan. De wifi-straling is gelijk aan de straling van een fm-radio, zegt Tom Van de Vreken, woordvoerder van vervoersmaatschappij De Lijn, als reactie op het protest van de werkgroep 'Beperk de Straling'. Hij nodigt de werkgroep uit voor een overleg.

'Beperk de Straling' had zich bezorgd getoond over de 'wifitrams' die vanaf eind november in Gent zullen rondrijden omdat die tegen het voorzorgsprincipe indruisen door de blootstelling van de passagiers aan hoge wifi-straling.

Volgens Van de Vreken is er geen reden tot paniek. "Wij hebben de richtlijnen van het BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie) gevolgd", zegt Van de Vreken. "Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat de wifi-straling lager is dan die van een gsm en gelijk is aan de straling van een fm-radio."

Van de Vreken nodigt de werkgroep daarom uit om hen de standpunten van De Lijn uit te leggen en "hen in contact te brengen met een expert", aldus Van de Vreken.

De Lijn kondigde donderdag aan dat er vanaf eind november wifi zal beschikbaar zijn op 90 trams in Gent.