'EU wil extreme posts op sociale media binnen uur verwijderd'

AFP
De Europese Commissie komt met nieuwe wetten die Google, Facebook, Twitter en anderen internetbedrijven verplichten om extremistische inhoud binnen een uur te verwijderen. Anders riskeren de bedrijven een boete.

De commissie had de bedrijven in maart laten weten dat ze drie maanden hadden om te laten zien dat ze extremistische berichten sneller konden verwijderen. Anders kwam er nieuwe wetgeving.

In het wetsvoorstel, dat nog gesteund moet worden door de EU-landen en door het Europese Parlement, worden internetplatforms verplicht pro-actief maatregelen te treffen, zoals het ontwikkelen van zoekmachines om misbruik vroeg te signaleren. Ook moeten providers jaarlijks openheid geven over hun inspanningen hoe ze misbruik hebben bestreden.
52 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gino Denil

  Zelf zijn ze er wel nog nooit in geslaagd om binnen een uur iets te realiseren.

 • Nico Deelen

  Weet je waar ik benieuwd naar ben als er import is die dit doet wat gebeurt er dan want die mogen het wel !!!

 • lucien lemahieu

  het EU gezag is van betuttelen en binnenrijven.

 • Peter Bonacasa

  Sommige mensen denken dat vrije meningsuiting wil zeggen dat je zomaar alles ongestraft kan zeggen. Dat is het niet, en gelukkig maar. Laster, aanzetten tot haat,... valt niet onder vrije meningsuiting.

 • Ronny Van de Wal

  Principe van de 'Boiling Frog'.steeds een beetje meer totalitair,tot we helemaal onder de knoet liggen en niks meer te vertellen hebben.Trouwens de Europese raad zijn mensen die niet door het volk zijn verkozen.Zelfs deze post zal dan verboden worden wegens 'te radicaal'.....