Instagram komt met nieuwe maatregelen om haatdragende reacties op het platform tegen te gaan.
Volledig scherm
Instagram komt met nieuwe maatregelen om haatdragende reacties op het platform tegen te gaan. © AP

Instagram neemt nieuwe maatregelen in strijd tegen haatdragende reacties

Het socialemediaplatform Instagram heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om beledigende en racistische reacties tegen te gaan. De nieuwe regels komen er na een golf van haatdragende reacties op enkele Engelse voetballers na de finale van het EK voetbal. Het platform zal inzetten op “strengere waarschuwingen” wanneer personen beledigende comments willen posten. Bovendien komt er een nieuwe functie die gebruikers toelaat om reacties te filteren. 

 1. Voor de derde keer sinds WOII belandt een 'persmisdrijf' voor assisen: Luikse Facebookgebruiker schuldig aan bedreiging
  LUIK - UPDATE
  1

  Voor de derde keer sinds WOII belandt een 'persmis­drijf' voor assisen: Luikse Facebookge­brui­ker schuldig aan bedreiging

  Een dertiger is deze middag door het Luikse hof van assisen schuldig bevonden aan een drukpersmisdrijf en bedreiging. Hij riskeert een celstraf van drie jaar met gedeeltelijk probatieuitstel. Het is nog maar de derde keer sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog dat een persmisdrijf in ons land in een assisenproces eindigt. De haatberichten die Sami Haenen (34) op Facebook plaatste, waren een vorm van ‘drukpersmisdrijf’, oordeelde de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) in het voorjaar al, waardoor de verwijzing naar assisen volgde. De inwoner van Flémalle gaat wel vrijuit voor het aanzetten tot haat. De uitspraak wordt later vandaag verwacht.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.

iHLN