Instagram gaat gebruikers waarschuwen als iemand screenshot neemt (maar zo kan je het omzeilen)

getty
Stiekem een foto nemen van iemands Instagram Stories? Dat is binnenkort verleden tijd. Het bedrijf test momenteel een feature die gebruikers waarschuwt als iemand anders een screenshot neemt van je profiel. 

Heel wat mensen melden dat ze nu een waarschuwing krijgen als ze een screenshot nemen van iemands Instagram Stories. Volgens Techcrunch zien ze dan een pop-up waarin te lezen staat dat ze er deze keer anoniem mee wegkomen, maar dat de app volgende keer een waarschuwing zal sturen naar de persoon in kwestie. 

Als er van je profiel een screenshot genomen wordt, kan je dat dan zien in de 'seen by'-lijst. Er zal dan een cirkelvormig icoontje verschijnen naast de namen in kwestie:

De feature bestaat al bij Snapchat, en in een verklaring gaf Instagram toe dat ze ook experimenteren met de eigenschap. "We zijn altijd manieren aan het uittesten om de ervaring op Instagram te verbeteren en het makkelijker te maken om elk moment met mensen te delen die belangrijk voor je zijn."

Wil je toch een screenshot nemen zonder dat de eigenaar van het tijdelijke bericht dat merkt, dan kan je volgens Lifehacker de melding op twee manieren vermijden. Enerzijds kan je je smartphone in vliegtuigstand zetten terwijl het verhaal afspeelt en dan een screenshot nemen, of je kan gewoon op je laptop of computer naar de webpagina surfen en daar een screenshot nemen van je scherm.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Frederic Cotton

    Waarom sturen die mensen foto's de wereld in?