Huawei stapt naar rechter om Amerikaans verbod op te schorten

Huawei stapt naar een Amerikaanse rechtbank om het verbod voor Amerikaanse techbedrijven om hun producten ter beschikking te stellen aan de Chinese telecomgigant te annuleren. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

"Die wet stelt rechtstreeks dat Huawei schuldig is en legt Huawei een groot aantal beperkingen op", verklaart Song Liuping, juridisch verantwoordelijke van het bedrijf in een mededeling die gepubliceerd is door de zender CCTV.

Het telecombedrijf diende in maart een klacht in tegen de Verenigde Staten omdat de beperkingen "ongrondwettelijk" zijn.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Heffens

    @Paul snemmel: Je zou de elektronica van de nieuwe Amerikaanse gevechtsvliegtuigen ook door Huawei laten ontwerpen en leveren zeker?

  • Jef Heffens

    Weet nog vorige jaar de Chinese ingenieur die voor een spin-off van de Leuvense universiteit rond superbatterijen werkte en al jaren met zijn familie in België woonde. Zijn kinderen waren allemaal hier geboren. Hij is van de ene dag op de andere uitgewezen en is dan ook naar de rechtbank gestapt. Daar kreeg hij de boodschap "Staatsveiligheid "Onmiddellijke uitwijzing, geen proces"

  • paul snemmel

    de staat zou moeten ingrijpen tegen deze beschuldigingen , Trump heeft geen enkel bewijs en sommige EU staten volgen hem omdat ze er waarschijnlijk ergens beter van worden , corruptie is van alle tijden en ook in de EU