Huawei geschorst als lid van internationaal samenwerkingsverband voor cyberveiligheid

Huawei maakt voorlopig geen deel meer uit van een internationaal samenwerkingsverband voor cyberveiligheid.
EPA Huawei maakt voorlopig geen deel meer uit van een internationaal samenwerkingsverband voor cyberveiligheid.
Huawei maakt voorlopig geen deel meer uit van een internationaal samenwerkingsverband voor cyberveiligheid. Het Chinese bedrijf is geschorst als lid van het Forum of Incident Response and Security Teams, afgekort FIRST. Daarin werken bedrijven, overheden en deskundigen samen om grote cyberaanvallen tegen te gaan en informatie over kwetsbaarheden te delen.

Zakenkrant The Wall Street Journal meldde de schorsing gisteren. De organisatie bevestigt de schorsing, maar is vaag over de reden voor de straf. Over de duur van de schorsing maakt FIRST niets bekend.
Vijf Belgische instellingen en bedrijven zijn lid van FIRST, waaronder het federale Computer Emergency Response Team (CERT.be), Belnet CERT, het NATO Computer Incident Response Capability - Coordination Center (CIRC CC) en teams van Proximus en KBC.

Huawei ligt al langere tijd onder een vergrootglas. Volgens de Verenigde Staten werkt het techbedrijf, dat onder meer netwerkapparatuur en mobiele telefoons maakt, samen met de Chinese overheid. De VS hebben Huawei daarom op een zwarte lijst gezet. Overheidsinstellingen en bedrijven kunnen daardoor in veel gevallen niet meer in zee gaan met de Chinese onderneming.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Valgaern

  robrecht Peeters: uw ogen worden blijkbaar stilaan gesloten. Er zijn totaal géén aanwijzingen, laat staan bewijzen voor al hetgeen Trump beweert.

 • Ad Wilschut

  Jaloers omdat Huawei betere producten produceert tegen leukere prijzen voor de consument. Maar VS is nog niet van de Chinezen af hoor!!!

 • Bern Vermeulen

  Trump is zijn eigen grondvesten aan het ondermijnen maar dat beseft hij nog niet, het ego van de Amerikanen is zo groot dat ze niet meer beseffen dat ze heel naïef zijn en ze overal in trappen ook in hun eigen sprookjes, als Huawei het wil zullen ze met een veel sterker product op de markt komen zo dat Apple en microsoft en Google zelf hun klanten zullen verliezen. Een louter commerciële zet maar dan ken je de chinezen nog niet.

 • Lucien Mertens

  De pot en de ketel.

 • DIRK RASSCHAERT

  Dat ze Apple en Microsoft dan ook maar schorsen.