Huawei belooft om zijn toestellen niet te gebruiken voor spionage

Het Chinese Huawei maakt onder meer apparatuur voor mobiele netwerken.
REUTERS Het Chinese Huawei maakt onder meer apparatuur voor mobiele netwerken.
Het Chinese technologiebedrijf Huawei is bereid contracten te tekenen met buitenlandse overheden waarin de onderneming belooft dat zijn apparatuur niet gebruikt wordt om mee te spioneren. Dat heeft voorzitter Liang Hua van Huawei gezegd.

Huawei, dat onder meer apparatuur maakt voor mobiele netwerken, is door onder meer de Verenigde Staten in de ban gedaan omdat China de apparatuur zou gebruiken voor spionagedoeleinden. De onderneming ontkent dat met klem.
Volgens Liang is er geen wet in China die bedrijven verplicht om gegevens te verzamelen of achterdeurtjes in te bouwen in hun apparatuur. Hij noemt cyberveiligheid “een risico voor de hele industrie”. Die moet daar dan ook technische oplossingen voor vinden, vindt hij.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Baeyens

  Die belofte moeten we zeker op hun woord geloven.

 • erik ramaekers

  Maar ik beloof niets

 • Jo Bosman

  Huawei kan beloven wat het wil. Het is de Chinese overheid die bepaalt wat Huawei doet. Als de Chinese overheid zegt. U zult spioneren zal Huawei dat doen. zoniet mag Huawei de boeken sluiten.

 • Serge Surmont

  Hahaha beloven... Zet de rat bij de kaas, hij belooft om geen kaas te eten... 1 april is voorbij.