Heb je een iPhone 6? Dan krijgt die binnenkort geen upgrades meer

IOS 13 zal wel nog werken voor onder andere de iPhone 8 Plus. (Archieffoto)
EPA IOS 13 zal wel nog werken voor onder andere de iPhone 8 Plus. (Archieffoto)
Apple presenteert dinsdag zijn nieuwste iPhones voor komend jaar en iOS 13, de meest recente versie van Apples besturingssysteem voor smartphones. Belangrijk om te weten: die update is énkel beschikbaar voor iPhones vanaf de 6S.

Wie een iPhone 6 bezit of een nog ouder toestel, grijpt dus naast de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Dat betekent niet dat de iPhones niet meer zullen werken, wél dat ze geen upgrades meer gaan krijgen. Eigenaars van deze telefoons vallen dan ook uit de boot voor de veiligheidsupdates van Apple, waardoor de toestellen kwetsbaarder worden voor gaten in de beveiliging.

IPhones die WEL nog compatibel zijn met de nieuwe software iOS 13:

- De nog onuitgegeven nieuwste iPhones

- iPhone Xs

- iPhone Xs Max

- iPhone XR

- iPhone X

- iPhone 8

- iPhone 8 Plus

- iPhone 7

- iPhone 7 Plus

- iPhone 6s

- iPhone 6s Plus

- iPhone SE

Ook het besturingssysteem van tablets krijgt een update. IPadOS 13 vervangt iOS en werkt enkel nog voor deze toestellen:

- 12.9-inch iPad Pro

- 11-inch iPad Pro

- 10.5-inch iPad Pro

- 9.7-inch iPad Pro

- iPad (6de generatie)

- iPad (5de generatie)

- iPad mini (5de generatie)

- iPad mini 4

- iPad Air (3de generatie)

- iPad Air 2

Begin juni lijstten we reeds alle innovaties op die iOS 13 met zich zal meebrengen. Het nieuwste besturingssysteem belooft onder andere sneller te worden, de langverwachte ‘dark mode’ maakt z’n opwachting, enkele standaardapps krijgen een make-over en er wordt een nieuw toetsenbord geïntroduceerd waarmee je kan typen door te swipen. Ontdek hier de belangrijkste vernieuwingen.

De bètaversie van de software is al beschikbaar voor ontwikkelaars. Dit najaar wordt de definitieve versie van iOS 13 naar alle ondersteunende apparaten uitgerold.
68 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dre Verhelst

  Allee weer een rotte appel in de doos :-))

 • Georget PAPPENS GEORGET

  Ik heb er een gekregen. Zo lang in kan telefoneren en bereikbaar ben is dat voldoende. Al de rest laat ik aan mij voorbij gaan.

 • dirk pyl

  Mensen op kosten jagen.

 • kenneth Vloemans

  Iphone 6 is van 2014 heeft laatste os ios 12 release 2018 samsung galaxy s5 2014 laatste officiële laatste os Android Marshmallow release 2015 ik denk dat dit genoeg zegt

 • Freddy De Vos

  Men zou Apple een boete moeten opleggen voor de onnodige vervuiling die ze aanrichten. Maar, uiteindelijk zijn het enkel idioten die zoveel geld geven aan een smartphone!